Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brokkoli krémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A leveshez
20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)

fehérbórs (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A levesbetéthez
60 g kenyér - fehér (szikkadt)

Elkészítés:


Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!

A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.

Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.

Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.

A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni. A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk

Trükkök, tippek, praktikák:


A pirított zsemlekockák különlegessé teszik az egyébként is kiváló brokkoli krémleves ízét!

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos savanyu zöldségleves
Tárkonyos savanyu zöldségleves

A szalonnát felteszem főni mikor megfőtt kiveszem a levéből és kisebb darabokra vágom . A hagymát apróra vágom,a répát petrezselymet,karalábét megreszelem (lehet karikákra is...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi húsgombóc leves
Tavaszi húsgombóc leves

a zöldséget megpucoljuk -a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk, a sárgarépát karikázzuk -a karfiolt rózsáira szedjük -az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagym...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

Én gyaluval szoktam felszeletelni a hagymát, az a leggyorsabb, és legegyszerűbb. Egy tál hideg vízre állítom a gyalut, így nem is könnyezem meg ezt a folyamatot. Leszűröm, és mehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép
Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk