25 dkg sonka vagy füstölt csülök
♦ 50 dkg krumpli
♦ 1 hagyma
♦ 2 cikk fokhagyma
♦ 1 teáskanál zsír
♦ 2 evőkanál tejföl
♦ 1 evőkanál liszt
♦ 1 tojássárgája
♦ ecet
♦ só
♦ babérlevél
♦ petrezselyemzöld.
A sonkát jól megmossuk, ha szükséges, vízben 2-3 órán át áztatjuk, majd kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk, majd a zsíron félig megdinszteljük. Hozzáadjuk a sonkát, és együtt átsütjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük. Közben a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és mikor a sonka majdnem puha, hozzáadjuk a leveshez. Ha szükséges, megsózzuk. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük, és amikor a krumpli is megfőtt, behabarjuk vele a levest. Az ételt félrehúzzuk a tűzről, a tojássárgáját elkavarjuk egy kevés levessel, majd rátöltjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, ecettel savanyítjuk, és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
A szalonnát felcsíkozzuk, majd felkockázzuk nagyjából 1 centis darabokra. A hagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk. A répát meghámozzuk, és nagyjából 7-8 mm-es kockákra vágjuk, a zell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsos szalonnát apró kockákra vágom, a fokhagymát szétnyomom. Lábosba téve az olajon 1-2 percig pirítom a szalonnát, és póréhagymát félreteszem. A zsirhoz, hozzákeverem a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús. 2. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz