25 dkg sonka vagy füstölt csülök
♦ 50 dkg krumpli
♦ 1 hagyma
♦ 2 cikk fokhagyma
♦ 1 teáskanál zsír
♦ 2 evőkanál tejföl
♦ 1 evőkanál liszt
♦ 1 tojássárgája
♦ ecet
♦ só
♦ babérlevél
♦ petrezselyemzöld.
A sonkát jól megmossuk, ha szükséges, vízben 2-3 órán át áztatjuk, majd kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk, majd a zsíron félig megdinszteljük. Hozzáadjuk a sonkát, és együtt átsütjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük. Közben a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és mikor a sonka majdnem puha, hozzáadjuk a leveshez. Ha szükséges, megsózzuk. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük, és amikor a krumpli is megfőtt, behabarjuk vele a levest. Az ételt félrehúzzuk a tűzről, a tojássárgáját elkavarjuk egy kevés levessel, majd rátöltjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, ecettel savanyítjuk, és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkock...
Elkészítési idő: 60 percKockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott tököt, a hámozott felkockázott almát...
Elkészítési idő:Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb),...
Elkészítési idő: 50 perc