Csirkeaprólék, csirkezúza és csirkemáj, babérlevél, só, bors, majoránna, fokhagyma, olaj, liszt, tej, tejföl, tojás, petrezselyemzöld.
A csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntjük, és a levessel összeforraljuk. A tojásból és a lisztből galuskát keverünk, beletesszük az apróra vágott májat és a petrezselymet, zúzott fokhagymával, kevés morzsolt majoránnával ízesítjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Tejföllel tálaljuk, ecetet adunk mellé.
Semmi zöldség, de sok fűszer és hús.
Aki már kóstolta, az áradozik róla, aki nem, az a receptet elolvasva bizonyára kipróbálja.
Az Alföldön lakodalmakban szokás főzni, még manapság is.
A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2 lite...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű