Csirkeaprólék, csirkezúza és csirkemáj, babérlevél, só, bors, majoránna, fokhagyma, olaj, liszt, tej, tejföl, tojás, petrezselyemzöld.
A csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntjük, és a levessel összeforraljuk. A tojásból és a lisztből galuskát keverünk, beletesszük az apróra vágott májat és a petrezselymet, zúzott fokhagymával, kevés morzsolt majoránnával ízesítjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Tejföllel tálaljuk, ecetet adunk mellé.
Semmi zöldség, de sok fűszer és hús.
Aki már kóstolta, az áradozik róla, aki nem, az a receptet elolvasva bizonyára kipróbálja.
Az Alföldön lakodalmakban szokás főzni, még manapság is.
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabo...
Elkészítési idő:A fokhagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Közepes méretű lábasban a vajat felhevítjűk, és hozzáadjuk a felaprított fokhagyma felét a fűszerekkel együtt. Mikor kicsi...
Elkészítési idő: 20 percA húst megmostam és vékony csíkokra vágtam. Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket. A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd h...
Elkészítési idő: