menu

Családireceptkönyv.hu

Alföldi csirkeleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirkeaprólék, csirkezúza és csirkemáj, babérlevél, só, bors, majoránna, fokhagyma, olaj, liszt, tej, tejföl, tojás, petrezselyemzöld.

Elkészítés:


A csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntjük, és a levessel összeforraljuk. A tojásból és a lisztből galuskát keverünk, beletesszük az apróra vágott májat és a petrezselymet, zúzott fokhagymával, kevés morzsolt majoránnával ízesítjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Tejföllel tálaljuk, ecetet adunk mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Semmi zöldség, de sok fűszer és hús.
Aki már kóstolta, az áradozik róla, aki nem, az a receptet elolvasva bizonyára kipróbálja.
Az Alföldön lakodalmakban szokás főzni, még manapság is.

Alföldi csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves májgombóccal Ildinek
Húsleves májgombóccal Ildinek

Tegyél egy fazékba minden hozzávalót (megtisztítva és felvágva) majd öntsd fel vízzel. Hideg vizet adj hozzá ha a levesen van a hangsúly, de ha a hús a fontos, akkor jó meleg vize...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsóleves csirkeszárnnyal
Borsóleves csirkeszárnnyal

A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dalma
Édes paradicsomleves betűtésztával
Édes paradicsomleves betűtésztával

1. A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. 2. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatos...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Krumpligombóc leves
Krumpligombóc leves

A meghámozott, kis kockára vágott krumplit 1,5 l vízzel, sóval feltesszük főni. Amikor felforrt a víz, fedővel letakarjuk és puhára főzzük. Addig meghámozzuk, felszeleteljük a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk