200g csirkemell
200g zöldborsó és répa keverék
1 nagy pohár kefír
vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma – ízlés szerint
szárított tárkony, citromlé – ízlés szerint
só, bors
Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát.
Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után tedd bele a borsó-sárgarépa keveréket és a póréhagymát.
Legvégén, amikor már minden puha és megfőtt, jöhet a tárkony, só, bors.
Tálaláskor lehet bele facsarni egy kis citromlevet.
A zeller leveleit lecsipkedjük, félretesszük. A répát, a zellergumót, a krumplit megpucoljuk, megmossuk. Egy kanál olajon az összeaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szele...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sertéscombot feldaraboltam, kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem. Rátettem a húst, húsleveskockát, fokhagymát reszelve, sót, ételízesítőt. Fedő alatt félkészre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk 2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát megpucoljuk, a szár alsó végét levágjuk, hogy ne maradjon rajta fás rész. Az apróra vágott hagymával együtt, a spárgát kb 5 centis darabokra vágva megfőzzük, forrástól s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű