200g csirkemell
200g zöldborsó és répa keverék
1 nagy pohár kefír
vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma – ízlés szerint
szárított tárkony, citromlé – ízlés szerint
só, bors
Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát.
Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után tedd bele a borsó-sárgarépa keveréket és a póréhagymát.
Legvégén, amikor már minden puha és megfőtt, jöhet a tárkony, só, bors.
Tálaláskor lehet bele facsarni egy kis citromlevet.
Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt, belepréseljük a megtisztított fokhagymát, összepirítjuk, és megszórjuk liszttel. Amikor kezd színesedni, kb. 1 dl vízzel hígítjuk. Beledobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kanál zsírban futtass meg egy nagyon kis fej reszelt hagymát, s mindjárt tedd bele a zöldséget. 2. Egy szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, egy kis fej karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz