200g csirkemell
200g zöldborsó és répa keverék
1 nagy pohár kefír
vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma – ízlés szerint
szárított tárkony, citromlé – ízlés szerint
só, bors
Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát.
Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után tedd bele a borsó-sárgarépa keveréket és a póréhagymát.
Legvégén, amikor már minden puha és megfőtt, jöhet a tárkony, só, bors.
Tálaláskor lehet bele facsarni egy kis citromlevet.
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg vízben felfőzzük, majd felfővés után lehabozzuk, fűszerezzük. Ezután még 30 percig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és még 30 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sóskát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sóskát, és addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Hozzákeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk és felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajban a liszttel világos rántást készítünk. Apró kockákra beleszeljük a vöröshagymát, fűszerezzük babérlevéllel, és két liter vízzel felengedjük. Simára keverjük, közben ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű