fél kg csirkemell
1 kukorica konzerv (kicsi)
1 zöldborsó konzerv (kicsi)
1 tejszínes krémsajt
2 dl főzőtejszín
só
fehérbors
a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk,
kb. 1 liter sóval és fehérborssal ízesített vízben félig megfőzzük.
hozzáadjuk a kukoricát és a borsót a levével együtt,
ha megfőtt hozzáadjuk a krémsajtot, majd miután teljesen elolvadt beleöntjük a tejszínt és egyet rottyantunk rajta.
A hozzávalóknál a mennyiségeket közeltőleg írtam, nincs igazán pontos leírásom. Mindenki ízlése és tapasztalata szerint úgy is tudja majd, hogy miből mennyi kell.
A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc). Felöntjük az alaplével, ho...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát kockára vágjuk és sós vízbe megfőzzük a többi zöldséggel és fűszerrel. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget répát és a krumplit egy csokor zeller zölddel oda teszem főni, ízesítettem sóval, kevés étel ízesítővel, majd amikor már megfőtt akkor jó petrezselymes rántással ber...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű