2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
A húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...
Elkészítési idő: 2 óraA darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...
Elkészítési idő: 20 percA sóska szárát eltávolítjuk, majd jól megmossuk. 1 cm-es kockákra vágjuk. A fazékba kis olajat teszünk és rászórjuk a sóskát. Állandó kevergetés mellett addig pároljuk, míg elfő a...
Elkészítési idő: