Pulykahús
• Pulykahusit főzni,
• apróhúsból pörköltöt csinálok,
• ha puha, bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó, megpárolni, zsírjára sütni, bestaubolni, (liszttel megszórni, fehérbors, pici pirospaprika),
• felönteni a leves lével, összeforralni,
• tésztát/csipetkét/galuskát (tojás, liszt, só, beleszaggatni) megfőzni,
• tejföllel tálalni.
Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt,...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük. A spárga alsó része...
Elkészítési idő:Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forr...
Elkészítési idő: 120 percA húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő. Kiszedem a csontokat és beleteszem az a...
Elkészítési idő: