Pulykahús
• Pulykahusit főzni,
• apróhúsból pörköltöt csinálok,
• ha puha, bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó, megpárolni, zsírjára sütni, bestaubolni, (liszttel megszórni, fehérbors, pici pirospaprika),
• felönteni a leves lével, összeforralni,
• tésztát/csipetkét/galuskát (tojás, liszt, só, beleszaggatni) megfőzni,
• tejföllel tálalni.
A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, egy kicsit szétszedegetjük. A vajat (margarint) az olajjal együtt egy kicsit megforrósítjuk, a hagymát 3-4 perc alatt megfuttat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db-ot A levesh...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű