Pulykahús
• Pulykahusit főzni,
• apróhúsból pörköltöt csinálok,
• ha puha, bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó, megpárolni, zsírjára sütni, bestaubolni, (liszttel megszórni, fehérbors, pici pirospaprika),
• felönteni a leves lével, összeforralni,
• tésztát/csipetkét/galuskát (tojás, liszt, só, beleszaggatni) megfőzni,
• tejföllel tálalni.
A húst kicsontozzuk, leöblítjük, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A csontját megmossuk, fél liter vízben pici sóval feltesszük főni. Amikor forr, lehabozzuk, és kis lángon,...
Elkészítési idő:A babot a zöldségekkel és a füstölt hússal felteszem főni. Ha a bab már puhulni kezd, hozzáadom a krumplit és a csipetkét, valamint a fűszereket, paprikát, paradicsomot. /lehet pap...
Elkészítési idő:A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...
Elkészítési idő: 30 perc