5 dkg tarhonya
1 evőkanál olaj vagy zsír,
1 közepes hagyma
1 kávéskanál pirospaprika
4 közepes krumpli
1 húsleveskocka
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só, bors
kevés füstölt szalonna
2-3 karika füstölt /lángolt/ kolbász /elhagyható/
paprika, paradicsom vagy lecsó-esetleg piros arany
víz kb. 1 liter
A hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra vágom, a répákat felkarikázom.
A szalonnát és a kolbászt is apróra vágom.
A szalonnát kicsit átsütöm, majd hozzáadom a zsiradékot, beleteszem a tarhonyát és
sárgásbarnára pirítom.
Hozzáteszem a hagymát, átkavarom néhányszor, vigyázok, hogy meg ne égjen sem a hagyma, sem a tarhonya.
Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, bő 1 liter hideg vízzel felöntöm. Beleteszem a krumplit és a többi hozzávalót, majd felforralom és lassú tűzön addig főzöm, míg a krumpli, a zöldség és a tarhonya puha nem lesz.
A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a felaprított burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A csipet szerecsendiót, babér...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, kis hasábokra vágjuk. Levesfőző edénybe pakolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű