3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 nagy csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
135 g búzadara
petrezselyemzöld
A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk
Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.
Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni
Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a vízKanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!
A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom! ;
A hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre vágjuk és egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd a hagymához kav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes