3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 nagy csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
135 g búzadara
petrezselyemzöld
A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk
Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.
Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni
Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a vízKanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!
A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom! ;
A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnek a levesnek az elkészítése azonos a gulyásleves elkészítésével, csak ebben nincs hús. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és fel daraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmoss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket pucold meg, mosd meg és aprítsd fel. A csirkemellet vágd kisebb kockákra. Rakd egy edénybe a húst, a répát, a zellert, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan fel...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű