1 tk. + pár csipet só
késhegyni szerecsendió
pár csepp citrom leve
3 ek. olívaolaj
0,5 kg karfiol
1 ek. rozmaring
ízlés szerint őrölt bors
1 ek. vaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8 dl húsleves
Sült sárgarépa:
2-3 csipet só
3 szál sárgarépa
1 ek. olívaolaj
1 tk. currypor
1 ek. tökmagolaj
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A répakockákat forgassuk össze az olajjal, és ha használunk fűszert, azzal és a sóval, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 12-14 percig sütjük. Közben a vöröshagymát egy fazékban a vaj és olívaolaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Hozzáadom a rozmaringot, fokhagymát, párszor átforgatom, rádobom a karfiolt, felengedem a húslevessel, és fedő alatt, forrástól számított 15-18 perc alatt puhára főzöm. Ha megfőtt, pürésítem, szerecsendióval, sóval, borssal, citromlével fűszerezem. Tálaláskor a tökmagolajjal elkevert sült répát a tányér közepére halmozom, köré merem a levest, extra tökmagolajjal és frissen őrölt borssal díszítem.
A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd ös...
Elkészítési idő: 60 percElkészítés: A gombát felszeletelem, megmosom és egy jó nagy fazékba teszem. A petrezselymet is felvágom apróra, mosom és a gombára öntöm. A kis fej hagymát felszeletelem sírósan ap...
Elkészítési idő: 40A tortillát 1/2 cm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, és egy tepsiben, alacsony hőfokon a sütőben teljesen kiszárítjuk. A legjobb maradék vagy már félig kiszáradt tortillát has...
Elkészítési idő: 15 perc