0,5 kg csirkemáj
só, bors, majoranna
1 egész tojás
zsemlemorzsa
A májat késsel elkaparjuk apróra. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojást.
Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz. Ez kb. 2 kicsi merőkanálnyi.
Fél órát pihentetjük.
Forró levesbe szaggatjuk kiskanállal.
Ha le akarjuk fagyasztani, akkor vegetás vízben kifőzzük. Amikor kihűlt zacskóba tesszük és lefagyasztjuk.
Amikor felhasználjuk, akkor csak a forró levesbe dobjuk és pár perc alatt kész is a leves.
Elkészítés: A babot előző nap langyos vízbe beáztatjuk. A csülköt hideg vízben feltesszük, és puhára főzzük. A babot kevés vízben felforraljuk, majd leöntjük róla a felforrt viz...
Elkészítési idő: 2 és fél óra Nehézség: KözepesBrokkolit rózsáira szedve megmossuk, a pici szárakat felszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. Annyi vízzel felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgarépát, zöldséget megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zöldségekkel egy kanál olajban megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mireli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes