A leveshez
26.6 g vaj
1.3 közepes fej vöröshagyma
2.6 gerezd fokhagyma
666.6 g brokkoli
1.5 L víz
213.3 ml főzőtejszín (15-20%-os)
só
fehérbors (őrölt)
1.3 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A levesbetéthez
80 g kenyér - fehér (szikkadt)
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. (A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt!)
Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát.
Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta.
Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
Én pirított bacon-nal és reszelt sajttal szoktam készíteni
A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. kicsit hagyjuk...
Elkészítési idő: 2 óraKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 percA gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben. Elkészítés 1....
Elkészítési idő: 30 perc