Batátakrémleves:
500 gr Batáta (édesburgonya)
1 nagy vöröshagyma
1/2 tk chili pehely
30 g vaj
1 cm hosszú friss gyömbér, vagy
1 tk őrölt gyömbér
1,5 dl tejszín
1 ek szójaszósz
1 csipet turbolya
Aprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel.
Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel.
Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbért, és főzd fedő alatt 15-20 percet, amíg megpuhul.
Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt, és a szójaszószt (só helyett), és turmixold össze.
Tedd vissza a tűzre, és rottyints egyet rajta
Kész!
Tálald friss vagy szárított turbolyával, úgy tapasztaltam, hogy ez illik ízben hozzá.
1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept 2A babot e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnyhén sós vízben odarakom főni a füstölt tarját néhány levélke babérral. Füstölt szalonnát kiolvasztok. Hagymát, fokhagymát, házikolbászt darabolok. A hosszú szálú savanyú káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba. A pudingporból és a tejből híg pudingot főzünk a cukorral együtt. A gesztenyepürét villával összetörjük, és ha a puding elkészült hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát szétnyomjuk, dinszteljük. A krumplit megfőzzük. A levét elrakjuk!!! Mindent pépesítünk, + kicsi liszt, leveskocka, + krumpli leve. 1,5-2 l legyen. Megfőzzük hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű