Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Batátakrémleves:
500 gr Batáta (édesburgonya)
1 nagy vöröshagyma
1/2 tk chili pehely
30 g vaj
1 cm hosszú friss gyömbér, vagy
1 tk őrölt gyömbér
1,5 dl tejszín
1 ek szójaszósz
1 csipet turbolya

Elkészítés:


Aprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel.
Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel.
Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbért, és főzd fedő alatt 15-20 percet, amíg megpuhul.
Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt, és a szójaszószt (só helyett), és turmixold össze.
Tedd vissza a tűzre, és rottyints egyet rajta
Kész!
Tálald friss vagy szárított turbolyával, úgy tapasztaltam, hogy ez illik ízben hozzá.

Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alföldi betyárgulyás
Alföldi betyárgulyás

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A megtisztított és jól megmosott húst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, habját leszedjük. A levest megsózzuk és az összes megtisztított zöldséget (a hagymát félbevágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FRANKFURTI LEVES
FRANKFURTI LEVES

A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-tejfölös zöldbableves sonkával
Kapros-tejfölös zöldbableves sonkával

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük a zöldbabot, majd felöntjük 1 l vízzel, és beledobjuk a két leveskockát....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk