1 filézett csirkemell
1/2 l főzőtejszín
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 karalábé
2-3 evőkanál liszt
20 dkg gomba /én csiperkét szoktam/
tárkony fűszer
néhány csepp citromlé
A csirkemellet vaj és olaj keverékén egy kis sóval,borssal párolom. Mikor elkezd fehéredni a husi, akkor hozzáteszem a a karikára és /vagy csíkokra vágott zöldséget. Puhára párolom fedő alatt. A zöldség enged levet, de azért figyelni és kavargatni kell.Ha elfő a leve, pici vizet öntünk alá. Mikor megpuhult hús és zöldség is, akkor a lisztet rászórom, és elkeverem a zöldségekkel. Majd felöntöm félig a fazekat vizzel.Beleöntöm a tejszínt és kb a tárkony felét.Most teszek bele 1 vagy 2 erőleves kockát.a sósságát kóstolgatni kell, én hajlamos vagyok mindent elsózni, így aztán próbálok óvatos lenni.Pár csepp citromlével ízesítjük.Felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, de ennek a levesnek jó sűrűnek kell lenni. A végén tesszük bele a maradék tárkonyt,
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A leves kanadai tökből a legjobb, de másféle sütőtökből is készíthető. A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépákat megtisztítjuk, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét darabokra vágjuk. A hagymaféléket, a zöldségeket meg a zellert felszeleteljük, és a csirkével együtt egy nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, sóval, őrölt borssal í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk darabolt zöldségeket. Picit együtt pároljuk, majd meghintjük kevés lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű