1 filézett csirkemell
1/2 l főzőtejszín
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 karalábé
2-3 evőkanál liszt
20 dkg gomba /én csiperkét szoktam/
tárkony fűszer
néhány csepp citromlé
A csirkemellet vaj és olaj keverékén egy kis sóval,borssal párolom. Mikor elkezd fehéredni a husi, akkor hozzáteszem a a karikára és /vagy csíkokra vágott zöldséget. Puhára párolom fedő alatt. A zöldség enged levet, de azért figyelni és kavargatni kell.Ha elfő a leve, pici vizet öntünk alá. Mikor megpuhult hús és zöldség is, akkor a lisztet rászórom, és elkeverem a zöldségekkel. Majd felöntöm félig a fazekat vizzel.Beleöntöm a tejszínt és kb a tárkony felét.Most teszek bele 1 vagy 2 erőleves kockát.a sósságát kóstolgatni kell, én hajlamos vagyok mindent elsózni, így aztán próbálok óvatos lenni.Pár csepp citromlével ízesítjük.Felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, de ennek a levesnek jó sűrűnek kell lenni. A végén tesszük bele a maradék tárkonyt,
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A csirkeszárnyat tisztítom, majd elvágom. Felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel és ízesítem.
Elkészítési idő:- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óraA kockára vágott hagymát feltesszük a zsíron párolni, majd hozzátesszük a húst is. Kevergetve sütjük, amíg a húsból adódott víz elpárolog. Közben természetesen sózzuk. Ha lesült ki...
Elkészítési idő: