1 kisebb sütőtök
10 dkg bacon
2 dl tejszín (vagy natúr joghurt, ha diétázunk)
1 l alaplé (lehet húsleveskockából is)
só
szerecsendió
1 ág friss rozmaring
A bacont egy cseppnyi olajon megpirítjuk, a hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat, egy csipet frissen reszelt szerecsendiót, sót majd az alaplével felengedjük és puhára főzzük. Amikor elkészült, vegyük ki a rozmaringágat, turmixoljuk simára. Ha túl sűrű, egy kis vízzel vagy alaplével hígítsuk. Forraljuk fel újra, majd miután a tűzről lehúztuk, keverjük hozzá a tejszínt vagy a joghurtot. Pirított tökmaggal tálaljuk.
• Az átmosott, lecsepegtetett levesaprólékot tedd fel főni egy nagy levesesfazékban közepes lángon, bőséges vízben. • Ha felforrt, és van habja, azt szedd le róla, és tedd bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a megtisztított és vékonyra szelt hagymákat. Amikor egy kicsit már megdinszteltük, szórjuk rá a barna cukrot, majd hagyjuk, hogy kicsit karamelli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megfut...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. Minden más hozzávalót jól összekeverünk, majd a tojások felvert fehérjét is hozzáadjuk. Majd szagga...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű