1 kisebb sütőtök
10 dkg bacon
2 dl tejszín (vagy natúr joghurt, ha diétázunk)
1 l alaplé (lehet húsleveskockából is)
só
szerecsendió
1 ág friss rozmaring
A bacont egy cseppnyi olajon megpirítjuk, a hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat, egy csipet frissen reszelt szerecsendiót, sót majd az alaplével felengedjük és puhára főzzük. Amikor elkészült, vegyük ki a rozmaringágat, turmixoljuk simára. Ha túl sűrű, egy kis vízzel vagy alaplével hígítsuk. Forraljuk fel újra, majd miután a tűzről lehúztuk, keverjük hozzá a tejszínt vagy a joghurtot. Pirított tökmaggal tálaljuk.
A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakt...
Elkészítési idő: 1 óraFelaprítom a hagymát, 1 evőkanál vajon megpárolom. Fekockázom a zellert és a burgonyát, hozzáteszem a hagymához, és annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Beleteszem a fűszereket, és...
Elkészítési idő:A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr,...
Elkészítési idő: