Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kinai Leves


Írta:

Elk. idő: 1/2 h
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fel üvege bambusz
3-4 közepes sargarepa
3 db szaritott fekete fafülgomba
1 tojas
so
Bors
csirkemell
kukorica kemenyito
rizsecet (jo a normalis ecet is, de keveset)
szezamolaj (nem muszaj)

Elkészítés:


A zöldsegeket julienne-re (zsülien) vagod, a fel üveg bambuszt is ha nincs felvagva. A szaritott fafülgombat, belerakod forro vizbe szikkadni, ez puhara szivja magat, majd azt is összevagod kis darabokra, a csirkemellet kis kockakra. Közben felrakod a vizet föni es dobalsz bele mindent. Viz helyett vehetsz leszürt huslevest is. A fel üveg bambusz felet is a levesbe öntöd, izesited.
Amikor felforr belecsurgatod lassu kevergetes mellett a felvert tojast, majd következö forrasnal a keves vizzel elkevert kemenyitot, kivan sürüsegig kemenyited, majd lekapcsolod es kesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Becsinált leves
Becsinált leves

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika majd beletesszük a húsokat, átfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres-újhagymás tojásleves
Gyömbéres-újhagymás tojásleves

Feloldjuk a leveskockákat 1 l forrásban lévő vízben. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott gyömbért és fokhagymát, majd további néhány percig forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erőleves buggyantott tojással
Erőleves buggyantott tojással

Erőleves: A tojásfehérjéből verjünk laza habot, majd keverjük el benne a paradicsompürét. A darált marhahúst öntsük nagy lábasba, keverjük el a zöldségekkel: a 2 gerezd fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Harcso-leves dióval
Harcso-leves dióval

A finomra vágott hagymát lábasba tesszük, hozzáadjuk az olajat, lefedjük és pároljuk, időnként megkevergetve, hogy a hagyma le ne égjen. A zúzott diót és a koriander zöldjét összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk