menu

Családireceptkönyv.hu

Kinai Leves


Írta:

Elk. idő: 1/2 h
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fel üvege bambusz
3-4 közepes sargarepa
3 db szaritott fekete fafülgomba
1 tojas
so
Bors
csirkemell
kukorica kemenyito
rizsecet (jo a normalis ecet is, de keveset)
szezamolaj (nem muszaj)

Elkészítés:


A zöldsegeket julienne-re (zsülien) vagod, a fel üveg bambuszt is ha nincs felvagva. A szaritott fafülgombat, belerakod forro vizbe szikkadni, ez puhara szivja magat, majd azt is összevagod kis darabokra, a csirkemellet kis kockakra. Közben felrakod a vizet föni es dobalsz bele mindent. Viz helyett vehetsz leszürt huslevest is. A fel üveg bambusz felet is a levesbe öntöd, izesited.
Amikor felforr belecsurgatod lassu kevergetes mellett a felvert tojast, majd következö forrasnal a keves vizzel elkevert kemenyitot, kivan sürüsegig kemenyited, majd lekapcsolod es kesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Evelin
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

A gombákat tisztítsd meg, majd darabold szimpatikus formákra. A hagymát szintén kockázd fel, lehetőleg minél apróbbra, a répákat és a zellert is tisztítsd meg és darabold fel. Ha m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyma-krémleves, francia módra
Hagyma-krémleves, francia módra

- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
TCM Őszi gomba leves
TCM Őszi gomba leves

A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehet rá a feldarab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Toszkán paradicsomleves
Toszkán paradicsomleves

A koktélparadicsomokat félbevágva 6 zúzott fokhagymával meglocsoltam olívaolajjal, beleforgattam az oregánoba és 180 fokon negyed órát sütöttem. Közben széttépkedtem a bagettet. E...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk