fel üvege bambusz
3-4 közepes sargarepa
3 db szaritott fekete fafülgomba
1 tojas
so
Bors
csirkemell
kukorica kemenyito
rizsecet (jo a normalis ecet is, de keveset)
szezamolaj (nem muszaj)
A zöldsegeket julienne-re (zsülien) vagod, a fel üveg bambuszt is ha nincs felvagva. A szaritott fafülgombat, belerakod forro vizbe szikkadni, ez puhara szivja magat, majd azt is összevagod kis darabokra, a csirkemellet kis kockakra. Közben felrakod a vizet föni es dobalsz bele mindent. Viz helyett vehetsz leszürt huslevest is. A fel üveg bambusz felet is a levesbe öntöd, izesited.
Amikor felforr belecsurgatod lassu kevergetes mellett a felvert tojast, majd következö forrasnal a keves vizzel elkevert kemenyitot, kivan sürüsegig kemenyited, majd lekapcsolod es kesz.
Elkészítése: Kevés olívaolajat töltünk egy tepsibe, majd a meghámozott, nagyobb darabokra vágott zöldséget belerakjuk. Megszórjuk bőségesen a fűszerekkel, pár csepp olívaolajjal ga...
Elkészítési idő:A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá...
Elkészítési idő: