40 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
másfél dl tejszín
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 ek. olvasztott vaj vagy olívaolaj
só, bors, szerecsendió
ízlés szerint zöldhagyma, petrezselyemzöld
A vajat vagy az olívaolajat főzőedényben hevítsd fel és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd meg a hagymát, majd a felszeletelt gombával együtt is pirítsd még néhány percig ügyelve, nehogy leégjen. Öntsd fel másfél liter vízzel, forrald fel. Közben a répát és a petrezselyemgyökeret tisztítsd meg, vágd karikákra. Tedd a forrásban lévő levesbe, sózd, borsozd ízlés szerint. Gyöngyöző vízben főzd puhára a zöldségeket.
Az apróra vágott hagymát kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a foghagymát majd a lisztet. Megpirítjuk, hideg vízzel felontjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felontjuk vízzel. Forralju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, foly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél főzőkanál zsiradékkal és 1 főzőkanál liszttel rántást készítek. 1 púpos kanálka őrölt paprikát teszek bele, majd fölengedem vízzel. Megsózom, vegetázom, babérlevelet (zellerzöl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűNagyon finomra vágjuk a vöröshagymát, majd alaposan megmossuk, felszeleteljük a gombát. Vajon üvegesre megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor aranysárgára pirult, meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű