40 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
másfél dl tejszín
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 ek. olvasztott vaj vagy olívaolaj
só, bors, szerecsendió
ízlés szerint zöldhagyma, petrezselyemzöld
A vajat vagy az olívaolajat főzőedényben hevítsd fel és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd meg a hagymát, majd a felszeletelt gombával együtt is pirítsd még néhány percig ügyelve, nehogy leégjen. Öntsd fel másfél liter vízzel, forrald fel. Közben a répát és a petrezselyemgyökeret tisztítsd meg, vágd karikákra. Tedd a forrásban lévő levesbe, sózd, borsozd ízlés szerint. Gyöngyöző vízben főzd puhára a zöldségeket.
◾️A virslit karikára vágjuk és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük. ◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még. ◾️A kelkáposztá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA májkrém galuskához a hozzávalókat összekeverjük, 30-60 percig állni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, összevágjuk, nagyjából egyforma méretűre. A hagymát apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk. A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. A zöldségeket feldaraboljuk, s a fokhagymagerezdekkel együtt a hagymához adjuk. Felengedjük kb. 1 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű