2 ek vaj
kevés fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
2 nagy krumpli
1 csirkehús leveskocka
1 kisebb fej karfiol
só, bors, szerecsendió
+ sárgarépa, petrezselyem
A hagymákat megpuhítom a vajon, rádobom a kockára vágott krumplit (+sárgarépa), fűszerezem és felöntöm vízzel. Főzöm, amíg nem forr és beleteszem a leveskockát, illetve a karfiolrózsákat. Leveszem a tűzről, a sűrűjét turmixgépbe teszem és néhány merőkanál leveslével leturmixolom pépessé. (Néhány darabka zöldséget hagyhatunk egészben a levesben, de az egészet is leturmixolhatjuk.) A pépet visszaöntöm a léhez és továbbfőzöm, majd egy kevés habarást készítek a 1 ek liszttel (+ egy kis tejföllel) és a leveslével. A végén petrezselyemzöldet teszek bele és egy rottyanásig főzöm. Tálaláskor levestésztát vagy pirított zsemlekockát kínálok hozzá.
Nagyon finom, ha tálaláskor még egy kis reszelt sajttal is meghintjük levesünket :)
Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk készíteni (kb 2-3 lt.) Készre főzzük. Ha n...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi ví...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom. Időnként meg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes