menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Ahány ház annyi szokás tartja a mondás. A húslevest is sokféleképpen el lehet készíteni. Én így csinálom. Eddig még mindenkinek ízlett. A titok szerintem abban rejlik, hogy lassú tűzon sokáig kell főzni.
Hozzávalók
•1 pulykaszárny
•2 sárgarépa
•2 fehérrépa
•2 gerezd fokhagyma
•1 vöröshagyma
•1 karalábé
•só
•bors

Elkészítés:


Elkészítés
Egy fazékba beleteszem a megmosott pulykaszárnyat. A zöldségeket megtisztítom és megmosom, és a húshoz adom. Felöntöm 2,5 liter vízzel, sózom, borsozom és felteszem lassú tűzön főni. Miután felforrt a leves, a habját szűrőkanállal eltávolítom, ezt, ha szükséges többször megismétlem. 4 órán keresztül főzöm a levest, így a hús puha és omlós lesz, valamint az ízek összeérnek. Nincs szükség semmiféle leveskocka használatára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinikrémsajtleves
Cukkinikrémsajtleves

Az apró kockára vágott bébicukkiniket sós vízben megfőzöm,levéből kiszedem,mixerelem,visszaöntöm,belenyomok egy krémsajtot,fűszerezem: só,ha még kell,bors,zöldpetrezselyem,delikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros zöldborsóleves
Magyaros zöldborsóleves

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a kissé megforrósított olajon 5-6 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. Közben a répát és a gyökeret megtisztítjuk, fé...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom leves
Paradicsom leves

A sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel. A lisztet az olajon picit sütjük, majd felengedjük a paradicsomos vízzel (paradicsomlével), ízesítjük cukorral, csipet sóval, beledobju...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Gombaleves vajas galuskával
Gombaleves vajas galuskával

A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a répákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk