50 dkg brokkoli, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl natúr joghurt, 20 dkg feta/krémfehérsajt, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 10 dkg blansírozott mandula
A brokkolit szedjük rózsákra, a vöröshagymával és a fokhagymával együtt tegyük fel főni annyi vízben amennyi bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feta felét a joghurtot és turmixoljuk le.
A mandulát, daraboljuk durvára, forró teflonserpenyőben (zsiradék nélkül) pirítsuk meg. Ha héjas mandulánk van, 2-3 perc alatt forrásban lévő vízben főzzük, hogy könnyedén hámozni tudjuk.
A levest a maradék morzsolt fetával, mandulával szórva és olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.
A zellert megpucolod, felkockázod, egy tálban az olívaolajjal meglocsolod, sózod, borsozod és addig forgatod benne a kockákat, amíg jól befedi az olaj. Az előmelegített sütőben 170...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. (A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt!) Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. A vajat felolvasztjuk, és üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz