- 20-40 dkg gomba
- 2 szál közepes zöldség (fehér répa)
- két szál közepes sárgarépa
- 1 kis darab zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- fél kávéskanál pirospaprika (semmiképp se több!)
- kb 1 ek olaj,
A habaráshoz
- kb 1 ek liszt
- 1 kis pohár tejföl
- Biovegeta ízlés szerint
- A zöldségeket felkockázva, a hagymát apróra vágva az olajon pár percig dinszteljük.
- Levesszük a tűzről, a pirospaprikát hozzáadjuk, és elkeverjük
- Felengedjük vízzel, sózzuk
- Felforraljuk (addig lehet nagyobb lángon), majd lassú forrásban tartjuk, kb fél óráig
- Hozzáadjuk a megmosott, felaprított gombát, kb 10-15 percig ezzel is főzzük
- A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd vízzel hígítjuk, hogy ne legyen olyan sűrű.
- Forrás közben a leveshez öntjük
- A habarással összerottyantjuk, ízlés (kb 2 kávéskanálnyi) szerint biovegetával ízesítjük
- Hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, azzal már nem forraljuk, hanem elzárjuk
- A gomba ne legyen túl nagy, és túl kemény, és ne legyen kinyílva.
- Dinsztelés: fedő alatt pici (!!) vízzel (egyébként odaég) pároljuk
- Amikor a habarást hozzáöntöm a leveshez, akkor a levesnek jól kell forrnia.
Kevés olajon megdinszteljük a megpucolt, finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a fehérborra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a fűszereket és a babérlevelet. 1-2 percig ezzel is dinszeljük. A burgonyát...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA lisztből ,olajon sötét (kb.mint a kenyér héja) rántást készítünk, közben a paradicsom konzervet egy nagyobb bögrében hideg vízzel elkeverjük. Amikor a rántás készen van a hideg...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: NehézElőször pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű