menu

Családireceptkönyv.hu

Supă cu găluște


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


un piept de pui
o ceapă
2 morcovi
un păstârnac
o bucățică țelină
2 ouă
6 linguri griș
sare
pătrunjel proaspăt

Elkészítés:


Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert împreună cu zarzavatul întreg și puțină sare.

După ce toate sunt fierte, se strecoară, lăsându-se în supă doar bucățile de carne și morcovul (care se taie rondele).

În timp ce supa fierbe, se fac găluștele: se bat cele două ouă cu puțină sare și cu 6 linguri de griș până ce compoziția devine ca o smântână.

Găluștele se pun în supă cu ajutorul unei linguri și se lasă să fiarbă la foc mic circa 15 minute. Acestea sunt fierte în momentul în care se scufundă în supă.

La final se presară pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Supă cu găluște

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

Borjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük, keverge...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves fodroskelből
Frankfurti leves fodroskelből

A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...

Elkészítési idő: főzés: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Baconos spárgaleves
Baconos spárgaleves

Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük. A spárga alsó része...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörös lencseleves *
Vörös lencseleves *

A megmosott vörös lencsét sós vízben 20 percig főzzük. A finomra vágott hagymát és a gyömbért vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felaprított paradicsomot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk