un piept de pui
o ceapă
2 morcovi
un păstârnac
o bucățică țelină
2 ouă
6 linguri griș
sare
pătrunjel proaspăt
Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert împreună cu zarzavatul întreg și puțină sare.
După ce toate sunt fierte, se strecoară, lăsându-se în supă doar bucățile de carne și morcovul (care se taie rondele).
În timp ce supa fierbe, se fac găluștele: se bat cele două ouă cu puțină sare și cu 6 linguri de griș până ce compoziția devine ca o smântână.
Găluștele se pun în supă cu ajutorul unei linguri și se lasă să fiarbă la foc mic circa 15 minute. Acestea sunt fierte în momentul în care se scufundă în supă.
La final se presară pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Borjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük, keverge...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...
Elkészítési idő: főzés: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük. A spárga alsó része...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott vörös lencsét sós vízben 20 percig főzzük. A finomra vágott hagymát és a gyömbért vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felaprított paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű