un piept de pui
o ceapă
2 morcovi
un păstârnac
o bucățică țelină
2 ouă
6 linguri griș
sare
pătrunjel proaspăt
Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert împreună cu zarzavatul întreg și puțină sare.
După ce toate sunt fierte, se strecoară, lăsându-se în supă doar bucățile de carne și morcovul (care se taie rondele).
În timp ce supa fierbe, se fac găluștele: se bat cele două ouă cu puțină sare și cu 6 linguri de griș până ce compoziția devine ca o smântână.
Găluștele se pun în supă cu ajutorul unei linguri și se lasă să fiarbă la foc mic circa 15 minute. Acestea sunt fierte în momentul în care se scufundă în supă.
La final se presară pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, amikor kezd egy kevés színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk.Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne a d...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokh...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű