Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zellergumó
1 evőkanál olaj
1 dl tejföl (12%-os)
1 evőkanál liszt
1 zsemle
A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb. egy liter vízzel (vagy csontlével), és tejföllel kikevert liszttel behabarjuk, néhány percig összeforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockával megszórva fogyasztjuk.
Energia: 635 kJ/152 kcal
Szénhidrát: 19,8 g
A leveskockákat 1 l vízben felforraljuk. (Marhahúsleves kockából a legfinomabb.) A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd vizes kézzel gombócok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megtisztítjuk A felkarikázott répát megpároljuk. Vízzel felöntjük és sóval, borssal, húsleveskockával ízesítjük, majd belerakjuk a többi zöldséget is (a petrezselymet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNagyon egysuerű . Az apróra vágott kis fej hagymát fel teszem kevés olajon dinsztelni,fél időnél zeszek rá kb.-egy vagy két késhegynyi száritott tárkonyt azzal is piritom mert igy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű