menu

Családireceptkönyv.hu

Legényfogó leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér
30 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 tk citromlé
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj
ízlés szerint só, fehér bors, tárkony

Elkészítés:


Vágjuk fel a hagymát apró darabokra, majd pirítsuk meg olajon.
Ha kész, tegyük bele a kockára vágott húst, süssük fel, és adjuk hozzá az apróra szeletelt zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert.
Ezután jöhet a borsó is!
Fűszerezzük meg, majd fedő alatt pároljuk meg.
Ha kicsit megpuhult minden, akkor adjuk hozzá a felvágott gombát is, és öntsük fel vízzel. Amikor a hús omlós, jöhet a kisebb darabokra felvágott máj.
Forrástól számított 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és ízesítjük tárkonnyal.
Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és egy kis idő múlva beletesszük a citromlevet.

Legényfogó leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Melengető lencsekrémleves
Melengető lencsekrémleves

A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröslencsét szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt leblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A kókuszzsírt egy lábasban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Húsleves
Húsleves

1: A csontot alaposan megmossuk, és bő vízben, ami ellepi feltesszük főzni. 2: Amíg felhabosodik, addig meghámozzuk, összekészítjük a zöldségeket. Mindent meghámozunk, a répákat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Köménymagos leves
Köménymagos leves

1. A zsírt feltesszük a liszttel pirítani. 2. Folytonos kevergetés mellett szép sötétbarnára pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. 3. Köménymagot teszünk bele, és rögtön f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Galuska, Gigu féle
Galuska, Gigu féle

A zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk