20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér
30 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 tk citromlé
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj
ízlés szerint só, fehér bors, tárkony
Vágjuk fel a hagymát apró darabokra, majd pirítsuk meg olajon.
Ha kész, tegyük bele a kockára vágott húst, süssük fel, és adjuk hozzá az apróra szeletelt zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert.
Ezután jöhet a borsó is!
Fűszerezzük meg, majd fedő alatt pároljuk meg.
Ha kicsit megpuhult minden, akkor adjuk hozzá a felvágott gombát is, és öntsük fel vízzel. Amikor a hús omlós, jöhet a kisebb darabokra felvágott máj.
Forrástól számított 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és ízesítjük tárkonnyal.
Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és egy kis idő múlva beletesszük a citromlevet.
Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítunk minden hozzávalót,kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat,a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felapr...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajban a felkockázott hagymát üvegesre sütjük. A fokhagyma gerezdeket négybe vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedem, roppanósra főzöm. Ha elkészült, hideg vízben lehűtöm, majd második ételként tálalom burgonyapürével és sajtmártással. Közben felaprítom a használhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz