Hozzávalók:
• 2 csirkemell filé
• 1 vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
• 1 sárgarépa
• 1 fehérrépa
• 1 karalábé
• 1 zellergumó
• 50 dkg gomba
• 50 dkg fejtett bab
• 30 dkg zöldborsó
• 30 dkg karfiol
• 1 kávéskanál pirospaprika
• 1 kávéskanál borsikafű
• 10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
• 2 pohár tejföl (350 gr)
• 1 tk tárkony
• őrölt bors
• só
• Elkészítése:
• A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom.
• Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, fejtett babot, a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, karalábét.
• Meghintem pirospaprikával és borsikafűvel sózom és fedő alatt, puhára párolom.
• Ha megpuhult, felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, ha szükséges, sózom, majd felforralom.
• Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.
• A tejfölben elkeverem a tárkonyt, kevés forró levessel simára keverem, majd a forrásban lévő leveshez adom.
• Felforralom és tálalom.
Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...
Elkészítési idő: 30percA sütőtököt és a burgonyát hámozd meg és vágd kis kockákra! A hagymát és a fokhagymát felaprítod és a kókuszzsíros serpenyőben (kis sóval) kicsit megpirítod, majd rádobod a sütőtök...
Elkészítési idő:Fazékban az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóv...
Elkészítési idő: 60 perc