40 dkg zöldbab
1 kockára vágott hagyma
1 kk pirospaprika
1,2 liter víz
2 babérlevél
tárkony
1 dl tejföl
2 ek liszt
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a babot és a fűszereket.
Ha már majdnem puha a bab, behabarjuk, majd forrástól számított 3-4 percig főzzük.
Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet. További 3-4 perc kevergetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is)....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt, a répákat, a karalábét meghámoztam és darabokra vágtam. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket a hámozatlan, 4-felé vágott hagymával és a szintén pucolatlan fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy egészen egyszerű krumplilevest teszek fel főni, pirospaprika nélkül. A kockára vágott zöldséget, az egész hagymát, fokhagymát annyi vízben teszem fel, amennyi jó bőven ellepi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű