1 brokkoli
1 mk mustár
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 mk cukor
0, 5 dl tejszín
3-4 merőkanál főzőlé
1 csipet bors
só
tálaláshoz:
pirított zsemlekocka
reszelt füstölt sajt
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük.
A brokkolit 3-4 merőkanál főzőlével leturmixoljuk, majd a pépet egy lábasba öntjük.
Hozzáadjuk a mustárt, a szerecsendiót, a borsot, a cukrot és a tejszínt. Amennyiben a krémes állag eléréséhez szükséges, a főzőléből adhatunk még hozzá.
Összeforraljuk.
Pirított zsemlekockával és/vagy füstölt reszelt sajttal tálaljuk.
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagym...
Elkészítési idő:A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük (a levét félretesszük), összetörjük és hagyjuk kihűlni. Borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, összegyúrjuk és apró gombócokat fer...
Elkészítési idő:1A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér". Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban 2A...
Elkészítési idő: