1 brokkoli
1 mk mustár
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 mk cukor
0, 5 dl tejszín
3-4 merőkanál főzőlé
1 csipet bors
só
tálaláshoz:
pirított zsemlekocka
reszelt füstölt sajt
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük.
A brokkolit 3-4 merőkanál főzőlével leturmixoljuk, majd a pépet egy lábasba öntjük.
Hozzáadjuk a mustárt, a szerecsendiót, a borsot, a cukrot és a tejszínt. Amennyiben a krémes állag eléréséhez szükséges, a főzőléből adhatunk még hozzá.
Összeforraljuk.
Pirított zsemlekockával és/vagy füstölt reszelt sajttal tálaljuk.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a falatnyi csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, majd fedő alatt félpuhára párolom. Ezalatt megtisztítom a zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst fehéredésig dinszteljük, utána a zöldségeket,fedő alatt össze párolod,fűszerezed ízlés szerint. Majd felengeded annyi vízzel amennyi leveskét szeretnél főzni. Lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű