Tojás, liszt, zsír, piros paprika, só, köménymag, fokhagyma, petrezselyem
Rántásba pirospaprikái szórni, vízzel fölengedni, sóval és köménymaggal ízesíteni. Tojást belekeverni, petrezselymet
szórni a tetejére. Van, aki zúzott fokhagymát is tesz a rántásba.
Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát és a gyökeret 3 milliméter vastagon fölszeleteljük – ha túl vastagok, akkor félbevágva szeleteljük föl, a zel...
Elkészítési idő: Kb. 45 perc Nehézség: Könnyű1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagyobb lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk. A liszttel rántást készítünk, belereszeljük hagymát, a fokhagymát, majd végül...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű