Családireceptkönyv.hu

Egyszerű csirkeraguleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




35 dkg csirkemell
1 vastag sárgarépa
1 közepesen vastag fehérrépa
egy marék borsó
8-10 közepesen nagy gomba
1 fakanál tejföl
1 ek tárkony
só, frissen tört bors
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fakanál zsiradék
3 ek liszt
citromlé

Elkészítés:




A csirkét feldaraboljuk kis kockákra (2x2 cm nagyjából). A hagymákat apróra vágjuk. A répákat a csirkéhez hasonló módon aprítjuk fel. A gombát cikkekre vágjuk.
Kevés zsiradékon lepirítjuk (elősütjük) a csirkedarabokat, majd leszűrve félretesszük. (Ez fontos, hogy szaftos maradjon a hús, ne száradjon ki, míg a többi zöldség megfő.)
A maradék zsiradékon lepirítjuk üvegesre a vöröshagymát, majd liszttel, fokhagymával és a répákkal elkeverve kicsit tovább pirítva felöntjük nagyjából 2-2,5 liter vízzel. Csomómentesre kikeverjük. Befűszerezzük tárkonnyal, sóval, borssal és ízlés szerint citromlével.
Forrástól számított 15 perc után belekeverjük a zöldborsót, gombát és csirkedarabokat és további 8-10 percig forraljuk enyhén. (Ha jól dolgoztunk a csirke átfőtt, mégis szaftos marad, a zöldségek is megfőttek, ugyanakkor kicsit még "roppanósak", nem főttek szét.)
Végül a forró levessel kikevert tejfölt visszacsurgatjuk a levesbe. Így nem csapódik ki.

Egyszerű csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Újházy tyúkhúsleves
Újházy tyúkhúsleves

Az elõkészített, megmosott tyúkot 8 részre vágjuk (a máját és a zúzáját is felhasználjuk), majd hideg vízben feltesszük fõni. Ha már felforrt szedjük le a habját és sózzuk meg ízl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tormás húsgombóc leves
Tormás húsgombóc leves

A sárgarépát, a gyökeret és a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk. A zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, fele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Ukrán céklaleves
Ukrán céklaleves

1: A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki! 2:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk