1 karfiol
1-2 sárgarépa
1-2 fehérrépa
2 burgonya
2 dkg rama margarin
1 ek liszt
1 ek vegeta
só
A répákat megtisztítjuk,karikákra vágjuk és a vajban pároljuk. Utána liszttel megszórjuk,megpirítjuk és vízzel felengedjük.Krumplit kockára vágjuk,belerakjuk. A karfiolt rózsáira szedjük,beletesszük,ízesítjük és puhára főzzük.
Tejföllel lehet a végén ízesíteni.
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA csülök zsíros és bőrös részeit eltávolítom. Apró kockákra vágom. Egy mélyebb lábosban kevés vajon megdinsztelem a karikázott póréhagymát. Erre mehet is a csülök és a kolbász k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük. Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felkarikázott újhagymát, és az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Erre az alapra öntjük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és a krumplit. Sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű