-csirkehús darabok
-8 gerezd fokhagyma
-1 babérlevél
-1 db leveskocka
-4 evőkanál rizs
-3 l víz
-1 evőkanál keményítő
-1 tojás sárgája
-200 ml tejszín
A csirke darabokat felteszem főni és puhára főzöm. A húst kiszedem leszedem a csontról és félreteszem. Beleteszem a levesbe az apróra vágott fokhagymát, , leveskockát, rizst, babérlevelet és addig főzöm, amíg a rizs puhára fő. Ekkor elkeverem a tojássárgáját a keményítővel tejszínnel és belecsurgatom a levesbe. Állandó kavargatás mellett fellobasztom ,kikapcsolom a tüzet és visszateszem a húst.
Először a húsgombócokat készítjük el, ehhez ledaráljuk a húst a hagymákkal együtt, majd a fűszerekkel, a tojással, hajdinaliszttel és a sóval összekeverjük. Sűrű, jól formázható ma...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesVájd ki a tök belsejét és vágd fel kis darabkákra. Forró olajon párolj hagymát, majd add hozzá a szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, majd a tököt. Kicsit pirítsd át az egészet, m...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA kolbászt négy darabba vágjuk, és a megtisztított, négyrét hasított leveszöldséget hozzáadva, másfél liter vízzel felöntjük, mintha húslevest készítenénk, fűszerezzük. Amikor a be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű