20 dkg hal (filézett afrikai harcsa )
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db sárgarépa
1 kis db zeller
1 db fehérrépa
1 db babérlevél
2 db chili (paprika)
0.5 db citrom
2 ek olívaolaj
1 csapott ek étkezési keményítő
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1.5 dl víz
A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk.
csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűolaj+hagyma-->párolom+káposzta+répa-->párolom+vízzel felöntöm+kicsi piros paprika-->só,bors+krumpli-->ha megfőtt minden bele a virsli a végén a tejfől.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű