Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó krémleves


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
4 dl főzőtejszín
5 dkg vaj

toast kenyér

Elkészítés:


A zöldborsót megpároltam, kb 5 perc kell hozzá, majd azonnal jeges vízbe tettem. Utána kevés vajon lepirítottam, majd felöntöttem zöldség alaplével. Belereszeltem egy gerezd fokhagymát. Amikor felforrt, leturmixoltam, majd tejszínnel dúsítottam.

Zöldborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom vasárnapi csirke leves
Finom vasárnapi csirke leves

A csirkét meg mossuk és feltesszük egy fazékba,hogy a víz ellepje és lassú tűzön hagyjuk főlni.Hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket,és hagyjuk főni amíg a csirkehús el nem váli...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres, krémes krumplileves
Fűszeres, krémes krumplileves

A bacont vágd apróra, majd közepes lángon pirítsd addig, amíg a szalonna jó ropogós lesz. Vedd ki az edényből, és tedd félre. A hagymát, a sárgarépát és a zellert is pucold meg, ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbableves(kezdőknek)
Zöldbableves(kezdőknek)

Friss zöldbabból finomabb, mint mireltből, de a mirelt hamarabb megpuhul. Anyukám ecettel és tejföllel csinálta, de én a férjem ízlése szerint, borsodiasan készítem: se ecet, se t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szoljanka leves
Szoljanka leves

A hagmát felcsíkozzuk, a margainom medinszteljük, majd beletesszük a paradicsom pürêt, jól elkavarjuk. Felöntjük a csontlével, megsózzuk, beletesszük a csíkokta vágott uborkát, kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk