menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsaaprólék leves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kacsaaprólék
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
1 kis db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (szemes bors)
5 l víz

Elkészítés:


A kacsaaprólékot megmossuk, megtisztítjuk, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni nagy lángon. Pár percig hagyjuk forrni. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és darabokra vágjuk.
A habos, felforrt vizet leöntjük az aprólékról, átmossuk a húsokat, és a fazekat is tisztára mossuk.
Összeállítjuk a levest. A fazékba helyezzük az aprólékot, rá a megmosott zöldséget, felöntjük az egészet hideg vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és ilyenkor tesszük bele a szemes borsot is. Feltesszük közepes lángra főni, amikor felforr, takarékon 2-2,5 óráig tovább főzzük.
Cérnácskatésztát főzünk levesbetétként.
A megfőtt levest sűrű szűrőn leszűrjük, és forrón tálaljuk. A húsokat és a zöldséget külön tálon kínáljuk hozzá.

Kacsaaprólék leves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsó leves.
Zöldborsó leves.

A zöldséget, répát karikára vágom. Zsiradékon fedő alatt megpárolom a zöldborsóval együtt, ha kell, egy nagyon kevés 1 evőkanál vizet teszek alá. Amikor a borsó már megtöppedt, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
BORSÓKRÉMLEVES SONKÁVAL ÉS BUGGYANTOTT TOJÁSSAL
BORSÓKRÉMLEVES SONKÁVAL ÉS BUGGYANTOTT TOJÁSSAL

Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymakarikákat....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Gombakrémleves
Gombakrémleves

◾️A gombát felszeleteljük. ◾️A hagymát megfonnyasztjuk olajon, rádobjuk a gombát és felöntjük a vízzel. ◾️Ezután hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük. ◾️Ha puha botmixerre...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Francia hagymaleves
Avatar Evelin Kedvelnék
Francia hagymaleves

Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a cukrot és felolvasztjuk rajta barnulásig. Rárakjuk a hagymákat, és nagyon alacsony fokozaton minél több időt karamellizáljuk.Amikor kész, raku...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk