2 db zsemle,
fél evőkanál köménymag,
5 dkg liszt,
6 dkg zsír vagy olaj,
só,
1 db vöröshagyma,
3 db babérlevél,
6-8 db tojás,
1 evőkanál ecet,
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá tesszük az egész hagymát, babért, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk. A legvégén belecsorgatjuk a felvert tojást, és ízesítsük az ecettel.
Az apróra kockázott zsemlét a megmaradt 1 dkg zsírban aranysárgára pirítjuk. A forró levest finom szitán átszűrjük, majd habverővel simára keverjük, forrón tálaljuk a pirított zsemlekockát külön tálban kínálva
Kisebb szeletekre vágjuk a bacont és serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és kevés olajon üvegesre pirítjuk, vigyázva, nehogy me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kanál zsírban futtass meg egy nagyon kis fej reszelt hagymát, s mindjárt tedd bele a zöldséget. 2. Egy szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, egy kis fej karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát. Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűtőtököt elvágjuk héjával együtt a magokat kikaparjuk, majd sütőben 200 fokon megsütjük, egészen odáig amíg el nem kezd a teteje barnulni. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes