2 db zsemle,
fél evőkanál köménymag,
5 dkg liszt,
6 dkg zsír vagy olaj,
só,
1 db vöröshagyma,
3 db babérlevél,
6-8 db tojás,
1 evőkanál ecet,
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá tesszük az egész hagymát, babért, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk. A legvégén belecsorgatjuk a felvert tojást, és ízesítsük az ecettel.
Az apróra kockázott zsemlét a megmaradt 1 dkg zsírban aranysárgára pirítjuk. A forró levest finom szitán átszűrjük, majd habverővel simára keverjük, forrón tálaljuk a pirított zsemlekockát külön tálban kínálva
Az újhagyma felkarikázott, fehér részét és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a kukori...
Elkészítési idő:2 db répát ,1 db zöldséget , nagy lyukú reszelőn lereszeltem,kicsike darab káposztát nagyon vékony csíkokra vágtam,meg hagymát is ,olajon pároltam reszeltem rá gyömbért tettem rá 2...
Elkészítési idő:1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük...
Elkészítési idő:A kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...
Elkészítési idő: