Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csontleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek. MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
6 darab húsos sertéscsont
1 db nagyobb krumpli
10 szem fekete bors
egy darabka kelkáposzta
3 szál fehérrépa
3 szál sárgarépa
egy darabka zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
6 marék csigatészta

Elkészítés:


A húsos csontot megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk.
A csontot egy lábasba tesszük, felengedjük hideg vízzel, sózzuk, majd hozzáadjuk a szemes fekete borsot és lefedve, lassú tűzön felforraljuk.
Forrás után a habját óvatosan leszedjük és egy evőkanál MAGGI Ízvarázs ételízesítővel ízesítjük, majd továbbra is lefedve, lassú tűzön főzzük kb. 60 percig, ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
Együtt még kb. 20 percig főzzük, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A csontot és a zöldségeket külön-külön tányérra szedjük, a levet pedig átszűrjük.
A levet felforraljuk és kb.10 perc alatt kifőzzük benne a csigatésztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Csontleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
fehérboros sajtleves
fehérboros sajtleves

Hagyma és fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzádjuk és kb 7-8 percig tovább sütjük. Utána megszórjuk lisztel összekeverjük majd fölenge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Bakonyi krémleves gombóccal
Bakonyi krémleves gombóccal

A burgonyagombóchoz a jól megmosott burgonyát héjában, enyhén sózott vízben megfőzzük. Még forrón meghámozzuk és áttörjük, így hagyjuk kihűlni. A leveshez a szalonnát apró kockákr...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Betyárleves
Betyárleves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsó - Borsóleves 1 - OK
Zöldborsó - Borsóleves 1 - OK

1. A borsót, a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott petrezselymet olajon megpároljuk, liszttel meghintjük. 2. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük. 3. Tojásos galu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk