Családireceptkönyv.hu

Halászlé Indiai Módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


al Curry:
500 g fehérhúsú hal
1 dl növényi olaj
1 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál római kömény egész
1/4 teáskanál görögszéna mag
1/4 teáskanál Asafoetida/Hing
1 maroknyi aprított paradicsom
2 evőkanál őrölt koriander
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál chili, őrölt
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 maréknyi Tamarind
víz és só

Elkészítés:


Tedd a Tamarindokat egy tálba, önts rá 2-3 dl vizet, hagyd ázni 10 percig, majd facsard, csavard ki, önts hozzá még több vizet, hogy több tamarind juice-t kapj.
Hevíts olajat egy wokban, vagy egy mély serpenyőben, dobd bele a mustármagokat, a római kömény magokat, a görögszéna magokat, és az asafoetidát. Sütögesd egy percig.
Dobd hozzá a paradicsomokat és a sót. Főzd, sűrítsd szósszerűre.
Add hozzá a fűszerkeveréket, rotyogtasd egy percig.
Tedd bele a haldarabokat, forgasd jól bele.
Önts hozzá a vizet, a tamarind juice-t és a curry leveleket.Keverd jól össze és forrald fel. Fedd le és rotyogtasd 15 percig, amíg besűrűsödik.
Vedd le a tűzről és hagyd állni fedő alatt legalább egy órát.
Tálaldc

Halászlé Indiai Módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gomba - Falusi gombaleves - OK
Gomba - Falusi gombaleves - OK

1. Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát. 2. Rátesszük a paradicsomot és a sárgarépát. amit kockára vágtam fel, s hagyjuk picit azt is pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hanna
Póréhagymás Kukoricaleves
Póréhagymás Kukoricaleves

A póréhagymát felszeleteljük, és megdinszteljük az olajon vagy vajon. Mikor megfonnyadt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Felengedjük vízzel, fűszerezzük, majd főzzük. Mik...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes kukoricakrémleves
Tejszínes kukoricakrémleves

Párold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye. Ízesítsd kevés sóval, add hozzá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős savanyú leves
Csípős savanyú leves

A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk