Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Halászlé Indiai Módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


al Curry:
500 g fehérhúsú hal
1 dl növényi olaj
1 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál római kömény egész
1/4 teáskanál görögszéna mag
1/4 teáskanál Asafoetida/Hing
1 maroknyi aprított paradicsom
2 evőkanál őrölt koriander
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál chili, őrölt
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 maréknyi Tamarind
víz és só

Elkészítés:


Tedd a Tamarindokat egy tálba, önts rá 2-3 dl vizet, hagyd ázni 10 percig, majd facsard, csavard ki, önts hozzá még több vizet, hogy több tamarind juice-t kapj.
Hevíts olajat egy wokban, vagy egy mély serpenyőben, dobd bele a mustármagokat, a római kömény magokat, a görögszéna magokat, és az asafoetidát. Sütögesd egy percig.
Dobd hozzá a paradicsomokat és a sót. Főzd, sűrítsd szósszerűre.
Add hozzá a fűszerkeveréket, rotyogtasd egy percig.
Tedd bele a haldarabokat, forgasd jól bele.
Önts hozzá a vizet, a tamarind juice-t és a curry leveleket.Keverd jól össze és forrald fel. Fedd le és rotyogtasd 15 percig, amíg besűrűsödik.
Vedd le a tűzről és hagyd állni fedő alatt legalább egy órát.
Tálaldc

Halászlé Indiai Módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös sonkás bableves burgonya kockákkal
Tejfölös sonkás bableves burgonya kockákkal

Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát Másfél óra főzés után megkóst...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Alföldi betyárgulyás 🍲
Alföldi betyárgulyás 🍲

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Eltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lé...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csorba leves
Csorba leves

Három-négy liter vizet felforralunk, beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott csirke szárnyat, és a csontos húsokat. A zöldségféléket megtisztítjuk. A sárgarépát és petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk