al Curry:
500 g fehérhúsú hal
1 dl növényi olaj
1 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál római kömény egész
1/4 teáskanál görögszéna mag
1/4 teáskanál Asafoetida/Hing
1 maroknyi aprított paradicsom
2 evőkanál őrölt koriander
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál chili, őrölt
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 maréknyi Tamarind
víz és só
Tedd a Tamarindokat egy tálba, önts rá 2-3 dl vizet, hagyd ázni 10 percig, majd facsard, csavard ki, önts hozzá még több vizet, hogy több tamarind juice-t kapj.
Hevíts olajat egy wokban, vagy egy mély serpenyőben, dobd bele a mustármagokat, a római kömény magokat, a görögszéna magokat, és az asafoetidát. Sütögesd egy percig.
Dobd hozzá a paradicsomokat és a sót. Főzd, sűrítsd szósszerűre.
Add hozzá a fűszerkeveréket, rotyogtasd egy percig.
Tedd bele a haldarabokat, forgasd jól bele.
Önts hozzá a vizet, a tamarind juice-t és a curry leveleket.Keverd jól össze és forrald fel. Fedd le és rotyogtasd 15 percig, amíg besűrűsödik.
Vedd le a tűzről és hagyd állni fedő alatt legalább egy órát.
Tálaldc
1. Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát. 2. Rátesszük a paradicsomot és a sárgarépát. amit kockára vágtam fel, s hagyjuk picit azt is pár...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA póréhagymát felszeleteljük, és megdinszteljük az olajon vagy vajon. Mikor megfonnyadt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. Felengedjük vízzel, fűszerezzük, majd főzzük. Mik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPárold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye. Ízesítsd kevés sóval, add hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű