1 üveg magozott meggybefőtt
3 dl víz
1 db citrom
1 cs puncspuding
1 cs vaníliás cukor
4 ek méz
2 tk fahéj
7-8 db egész szegfűszeg
A puncspudingot a meggy levével felfőzzük, miután puding állagú lesz, hozzáöntjük a meggyet, kifacsart citromot és a többi hozzávalót.
A répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszelni, olaj, só, bors, pici vízzel dinsztelni. Utána felengedni 1,5 - 2 l vízzel, attól függően mennyi levest szeretnénk főzni. Húsgombóc: A darált húst össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle. Az apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sonkát kis kockára vágjuk. Kevés olajban megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sonkát és együtt pároljuk, felöntjük vízzel, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű