40 dkg savanyú káposzta
5 dkg húsos füstölt szalonna
2 pár virsli, vagy kolbász
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 dl tejföl
2 babérlevél
ételízesítő, csípős paprika, marhahús leves kocka, szárított gomba, ha van.
Az apró kockára vágott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztát, amit ha kell átmosunk, kicsit összevágjuk.
Meghintjük paprikával, pirítjuk néhány percig, közben kevergetjük.
Felöntjük vízzel, ízesítjük a főszerekkel, és puhára főzzük.
Félpuhára főzzük, és beletesszük a kolbászt.
Beletesszük a tejfölt. Felforraljuk.
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegtisztítom a zöldségeket, a karalábét vékony csíkokra, a zöldséget répát karikára vágom. Zsiradékon félpuhára párolom, majd félreveszem a tűzről nagyon kevés pirospaprikával megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát feldaraboljuk, fazékba tesszük, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit, a lereszelt sárgarépát, a feldarabolt vöröshagymát és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe). A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű