1 db karfiol (kisebb darabokra vágva)
3 közepes db burgonya (felkockázva)
2 db sárgarépa (felkarikázva)
1 db fehérrépa (felkarikázva)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
2 gerezd fokhagyma (felaprítva)
2 db babérlevél
só bors ízlés szerint
2 leves kocka
OLAJ (a rántáshoz)
1 db vöröshagyma (apróra vágva a rántáshoz)
2 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
10 dkg tészta (ízlés szerint )
4 db csirkeszárny
A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A répákat megpucoljuk és karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zöldségeket és kb. 10 percig kevergetve tovább dinszteljük.
Megszórjuk a liszttel és 1-2 percig tovább keverjük.
Vízzel felöntjük. Beledobjuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk pirospaprikát is szoktam . Beletesszük a csirkeszárnyakat és a karfiolt is. puhára főzzük
Ha kész, belerakjuk a tejfölt.
A kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a papr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűSzalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, amenn...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük. Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA meggybefőttet a cukorral és a fűszerekkel együtt egy kisebb fazékba öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt, beforraljuk és elzárjuk a lángot. Kissé leh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű