1 db karfiol (kisebb darabokra vágva)
3 közepes db burgonya (felkockázva)
2 db sárgarépa (felkarikázva)
1 db fehérrépa (felkarikázva)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
2 gerezd fokhagyma (felaprítva)
2 db babérlevél
só bors ízlés szerint
2 leves kocka
OLAJ (a rántáshoz)
1 db vöröshagyma (apróra vágva a rántáshoz)
2 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
10 dkg tészta (ízlés szerint )
4 db csirkeszárny
A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A répákat megpucoljuk és karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zöldségeket és kb. 10 percig kevergetve tovább dinszteljük.
Megszórjuk a liszttel és 1-2 percig tovább keverjük.
Vízzel felöntjük. Beledobjuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk pirospaprikát is szoktam . Beletesszük a csirkeszárnyakat és a karfiolt is. puhára főzzük
Ha kész, belerakjuk a tejfölt.
Kókuszolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, paprikát, római köményt, és lassú tűzön, 1 percig összepirítjuk. Beletesszük a karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. A finomra aprított vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk a gombát, majd tová...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 1,5 centis kockákra vágjuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni, kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára főzzük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű