1. kisebb paradicsom konzervsűrítmény
2. 1 pohár tejföl
3. 1 mokkáskanál őrölt paprika
4. 2 evőkanál cukor
5. csapott mokkáskanálnyi só
6. a rántáshoz liszt, olaj
7. tészta
Egy evőkanálnyi olajban közepes fakanálnyi lisztet megpirítunk.
Levesszük a lángról majd és hozzáadjuk a tejfölt, paradicsompürét, paprikát. Ezt alaposan kikeverjük habverővel és felengedjük kb 1,5-2 liter hideg vízzel. Ezt is alaposan összekeverjük.
Beletesszük a cukrot, sót és a forrástól számítva 5 percig főzzük. Ekkor tesszük bele a tésztát (nyersen) és együtt főzzük addig, amíg a tészta meg nem fő.
Miközben a zöldségalaplevet felforraljuk, a zöldségeket egy száraz és forró serpenyőben, szinte feketedésig sütjük, ami egy plusz ízt ad majd a levesnek. A vöröshagymát félbevágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban egy nagy kanálnyi vajat hevítek, és megpirítom rajta a sárgarépát és a zellert. Rádobom a krumplit, a hagymát, felöntöm a levessel és kis lángon, fedő alatt kb. 20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát az olajon megpároljuk, kis idő múlva a répát és a nádcukrot is hozzáadjuk. Jól átforgatjuk, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leheletnyi fehérborsot és egy kis sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű