1. kisebb paradicsom konzervsűrítmény
2. 1 pohár tejföl
3. 1 mokkáskanál őrölt paprika
4. 2 evőkanál cukor
5. csapott mokkáskanálnyi só
6. a rántáshoz liszt, olaj
7. tészta
Egy evőkanálnyi olajban közepes fakanálnyi lisztet megpirítunk.
Levesszük a lángról majd és hozzáadjuk a tejfölt, paradicsompürét, paprikát. Ezt alaposan kikeverjük habverővel és felengedjük kb 1,5-2 liter hideg vízzel. Ezt is alaposan összekeverjük.
Beletesszük a cukrot, sót és a forrástól számítva 5 percig főzzük. Ekkor tesszük bele a tésztát (nyersen) és együtt főzzük addig, amíg a tészta meg nem fő.
A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük. Ha a leves felforrt a h...
Elkészítési idő: 70 percLeves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...
Elkészítési idő: 1,5 óraA darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd...
Elkészítési idő: