Családireceptkönyv.hu

Libaleves


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg gomba
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
5 dkg kelkáposzta
1 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
fél liba
sáfrány

egész bors

Elkészítés:


A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.

A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi paraszt csorba disznóhússal
Erdélyi paraszt csorba disznóhússal

A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galuskás zöldségleves
Galuskás zöldségleves

nnnn

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves bazsalikommal
Frankfurti leves bazsalikommal

Az olajon megfuttatjuk a hagymát, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel (kb. 2 l), és 20-25 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a kar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk