20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg gomba
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
5 dkg kelkáposzta
1 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
fél liba
sáfrány
só
egész bors
A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.
A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, a zúzott fokhagymákat mellédobjuk, és amikor már érezzük az illatát, a zöldségalaplével felengedjük. Sóval, borssal, szerecsendi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, mossuk. Feldaraboljuk, vízben a fűszerekkel feltesszük főni. Ha már puhák a zöldségek, merőkanál segítségével kiszedjük, hideg vízzel beletesszük a turm...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk. 2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű