Családireceptkönyv.hu

Bukovinai csorba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb csontos, és bőrös csirkemell, 1 hagyma, 1 alma méretű zeller, 1 paszternák, 1 petrezselyemgyökér, 2-3 sárgarépa, 1 paradicsompaprika, és 1 kaliforniai paprika, 3 tojás, 200-300 ml 20%-os tejszín, 1-2 evőkanál ecet, 3-4 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld.

Elkészítés:


a csirkemellt vágjuk ketté, és tegyük oda főni egy vízzel teli fazékba. Sózzuk meg. Miután felforrt a víz, távolítsuk el a keletkezett habot, majd dobjuk bele egyben a hagymát, és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket. Amikor megfőttek a zöldségek, és a hús is, vegyük le a lábast a tűzről.

Húzzuk le a csirke bőrét, csontozzuk ki, majd vágjuk a húst vékony csíkokra. A gyökérzöldségeket (kivéve a sárgarépát), és a hagymát egy kevés vízzel tegyük turmixgépbe, majd pépesítsük. Ha nincs turmixgépünk, akkor egy szűrőn nyomkodjuk át. Ezután a keletkezett pépet, a csíkokra vágott hússal együtt keverjük el a levesben.

A sárgarépát vágjuk karikákra. A paprikákat süssük meg, majd vágjuk kockára, és ezt is tegyük a levesbe. Használhatunk ecetben eltett paradicsompaprikát, ez sokkal ízletesebb lesz. A tojássárgákat keverjük el a tejföllel, és egy kis forró levessel, majd keverjük bele az egész levesbe. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és forraljuk néhány percig. Végül ízesítsük egy kevés ecettel, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tálaláskor szórjunk a tányérokba apróra vágott petrezselyemzöldet, és kínáljunk mellé csípős paprikát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vámpírűző leves
Vámpírűző leves

1. A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. 2. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyem...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Bugaci húsgombóc leves
Bugaci húsgombóc leves

A kockára vágott szalonnát és sonkát csíkokra vagy kis kockákra vágom és megpirítom, majd ezen dínsztelem meg a hagymát, végül rárakom a karikára/kockákra vágott zöldségeket a krum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Manyika-féle gombás sajtleves
Manyika-féle gombás sajtleves

3,5 liter vízbe 2 póréhagymát darabolok bele és 4 db marhahúsleves kockát teszek bele. Fél kg darált sertéshúsból, 4 db zsemlével fasírtot készítek (2 fokhagyma, 1 tojás bors, pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Tarhonya leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Tarhonya leves

Az olajon-1 dl.-megpiritjuk szép vilgos barnára a tarhonyát. Közben 1 kisfejnyi hagymát apró kockára vágunk, a fohagymával együtt(2 -3 gerezdnyi) és amikor már majdnem barna a tar...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk