• 4 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 30 dkg marhahús
• 25 dkg krumpli
• 25 dkg zöldbab
• pirospaprika
• só, bors,
• babérlevél, őrölt kömény
• 2 evőkanál liszt (habaráshoz)
• 3 dl tejföl (habaráshoz)
• 2 gerezd fokhagyma
Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. A lisztből a tejföllel habarást készítek, és ezzel sűrítem be a levest.
A marhahús helyett készíthetjük csirke-, pulyka- vagy sertéshúsból is.
Nagyon finomra vágjuk a vöröshagymát, majd alaposan megmossuk, felszeleteljük a gombát. Vajon üvegesre megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor aranysárgára pirult, meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat vagy az olívaolajat főzőedényben hevítsd fel és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd meg a hagymát, majd a felszeletelt gombával együtt is pirítsd még néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát kókuszolajon üvegesre párolom, majd beleforgatom az édesburgonyát, hozzáadom a fűszereket és a leveskockákat, felöntöm kb 1 liter vízzel, annyival, hogy ellepje. 2. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülök zsíros és bőrös részeit eltávolítom. Apró kockákra vágom. Egy mélyebb lábosban kevés vajon megdinsztelem a karikázott póréhagymát. Erre mehet is a csülök és a kolbász k...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű