menu

Családireceptkönyv.hu

PALÓCLEVES


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 4 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 30 dkg marhahús
• 25 dkg krumpli
• 25 dkg zöldbab
• pirospaprika
• só, bors,
• babérlevél, őrölt kömény
• 2 evőkanál liszt (habaráshoz)
• 3 dl tejföl (habaráshoz)
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. A lisztből a tejföllel habarást készítek, és ezzel sűrítem be a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


A marhahús helyett készíthetjük csirke-, pulyka- vagy sertéshúsból is.

PALÓCLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karfiolleves
Karfiolleves

1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára. 2. 1 evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkolit egy kisebb lábosban felöntjük vízzel, és sóval ízesítve feltesszük főzni. Mi egy kanálnyi házi készítésű ételízesítőt is tettünk bele, amelyben apróra összevágott zelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Krumplis gombócleves
Krumplis gombócleves

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Sóskaleves
Sóskaleves

A sóskát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sóskát, és addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Hozzákeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk és felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk