• 4 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 30 dkg marhahús
• 25 dkg krumpli
• 25 dkg zöldbab
• pirospaprika
• só, bors,
• babérlevél, őrölt kömény
• 2 evőkanál liszt (habaráshoz)
• 3 dl tejföl (habaráshoz)
• 2 gerezd fokhagyma
Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. A lisztből a tejföllel habarást készítek, és ezzel sűrítem be a levest.
A marhahús helyett készíthetjük csirke-, pulyka- vagy sertéshúsból is.
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a zsiradékban, rádobjuk a húst, és erős tűzön néhány percig...
Elkészítési idő:A spárgák végeit levágjuk, majd feldaraboljuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A sajtot lereszeljük. A fokhagymákat aprítjuk. Egy lábasban kevés olajon megolvasztjuk a vajat, benne...
Elkészítési idő: 20 perc