40 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
olaj
só
fehér bors
2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és 1 húsleveskocka)
1 teáskanál szárított tárkony
1 teáskanál citromlé
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst.
Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket és a borsót (ha konzerv borsóból készül, később a gombával együtt adjuk hozzá).
Megsózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel és 2 dl húslével (hiányában több vizet öntünk bele és egy húsleves kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, hozzá adjuk a hússal azonos nagyságúra darabolt májat és forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük az előzőleg simára kevert tejszínt és tejfölt.
Egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges) ízesítjük, és újra felforrás után a tűzről levesszük.
Néhány perc múlva belekeverjük a citromlevet (így nem rántja össze a tejfölt és tejszínt a levesben).
Szeretem :)
1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát. 2. A felkockázott húst tegyük a hagymára, és fehéredésik pároljuk. 3. Először jöhet a paprika, pár percig hagyom párolodni,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Mikor megpuhult zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRántást készítek (a kb 2 ek lisztet megpirítok kevés olajon),lehúzom a tűzről, megpaprikázom, majd felöntöm hideg vízzel (kb 1,5 l). Sózom,megszórom őrült köménnyel, majd felforral...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.( én szegfügombából készitettem ) 2 evőkanálnyi olajon a vöröshagymát megdinszteljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, és vékony...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű