menu

Családireceptkönyv.hu

Korhelyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz

300 g savanyú káposzta
2 L víz
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
150 g sertéscsülök (füstölt)
150 g kolbász (füstölt)
1 db citrom leve

tejföl (20%-os)

A rántáshoz

1 gerezd fokhagyma
0.5 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
50 ml víz
4 csipet fűszerpaprika

Elkészítés:


Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.

Kockázzuk fel a csülköt, és a kolbászt is.

Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.

Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.

A hozzávalók közt írt hideg vizet adjuk hozzá, és simára keverjük. FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.

A kész levest tejföllel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/korhelyleves

Korhelyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Lebbencsleves
Lebbencsleves

1. A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. 2. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. 3. A megpirult szalonnát...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkehúsleves a la mami
Csirkehúsleves a la mami

A megmosott húst hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöngyözzön kb 1 órát főzzü...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss tavaszi zöldségleves
Friss tavaszi zöldségleves

Megdinsztelem kacsazsíron,tyúkzsíron a zöldségeket. Felengedem vízzel,beleteszek 1 ek. sót. Az összekötözött zöldség zöldet. Amikor a zöldségek megfőttek beleszaggatom az előre elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

• Pulyka- vagy csirkehúst főzni, + 8 cm lé legyen rajta, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldje, karalábé, egész vöröshagyma, feketebors, 1 paprika, 1 paradicsom, • felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk