80 dkg krumpli
2 dl tejszín
6 szelet bacon
2 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 húsleveskocka
fél zeller
1 gezerd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A bacont vágd apróra, majd közepes lángon pirítsd addig, amíg a szalonna jó ropogós lesz. Vedd ki az edényből, és tedd félre. A hagymát, a sárgarépát és a zellert is pucold meg, aprítsd fel. Dobd először a hagymát a bacon visszamaradt zsírjára, és süsd meg. Ha elkezd pirosodni, mehet hozzá a többi zöldség, majd közepes lángon kezdd párolni.
Közben hámozd meg a krumplit is, kockázd fel, és rakd a többi zöldséghez. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórj hozzá szerecsendiót, nyomd hozzá a fokhagymát, majd öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, és morzsolj bele egy húsleveskockát. Főzd addig, amíg minden puha nem lesz. Ez körülbelül 15 perc. Utána botmixerrel pépesítsd a zöldségeket. Ha kész, rakd vissza a tűzhelyre, és amikor újból elkezd forrni, öntsd hozzá a tejszínt vagy a tejfölt, közben folyamatosan kevergesd. Ha elég sűrű, vedd le a tűzről, és még forrón tálald.
1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az előbbit 3 evőkanál olajon, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk, félidőben a fokhagymát is hozzáadjuk. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgulyás disznó húst kockára vágtam......a hagymát megpucoltam és nagyon finomra megvágtam......a répákat megpucoltam majd hosszúkásra vágtam a 2dl olajon a hagymát megdinszteltem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű