menu

Családireceptkönyv.hu

Gyulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús
8 dkg zsír
3 fej vöröshagyma
4 tk. pirospaprika
1 kg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 sárgarépa
3 fehérrépa
köménymag
fokhagyma
csipetke

Elkészítés:


A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a levesbe szórjuk, közepes lángon főzzük.

Mielőtt kész, beletesszük a csipetkét, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket.

Friss kenyérrel vagy magában tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

Elkészítése: 1. A szeletekre vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát a vajon aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük az egészet két evőkanál liszttel, felengedjük a négy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

Videó szerint

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Zöldbab leves
Zöldbab leves

1. A zöldbabot, a zöldségeket a hússal és a kolbásszal megfőzzük. 2. Ha megpuhult rántást készítünk a zsírból, lisztből és paprikából és folytonos kevergetés mellett a levesbe c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk