1 kg marhahús
8 dkg zsír
3 fej vöröshagyma
4 tk. pirospaprika
1 kg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 sárgarépa
3 fehérrépa
köménymag
fokhagyma
csipetke
A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a levesbe szórjuk, közepes lángon főzzük.
Mielőtt kész, beletesszük a csipetkét, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket.
Friss kenyérrel vagy magában tálaljuk.
A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májkrém galuskához a hozzávalókat összekeverjük, 30-60 percig állni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, összevágjuk, nagyjából egyforma méretűre. A hagymát apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borjú- vagy csirkehúst egycentis kockákra vágom, és kevergetve fehéredésig sütöm. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét megtisztítom, kis kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz