Családireceptkönyv.hu

Gyulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús
8 dkg zsír
3 fej vöröshagyma
4 tk. pirospaprika
1 kg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 sárgarépa
3 fehérrépa
köménymag
fokhagyma
csipetke

Elkészítés:


A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a levesbe szórjuk, közepes lángon főzzük.

Mielőtt kész, beletesszük a csipetkét, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket.

Friss kenyérrel vagy magában tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Csirkés brokkoli-krémleves
Csirkés brokkoli-krémleves

Elkészítés A csirkemellet kétszer ledarálom, a többi gombóchoz valóval összekeverem, és 15 percre a hűtőbe beteszem. Közben a brokkolit megtisztítom és rózsáira szedem. A hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. A tejföllel va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Paradicsomleves
Paradicsomleves

1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk 2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk