1 drb csirkemell
3 drb sárgarépa
2 drb fehér répa
300g borsó
1 drb vöröshagyma
3 derezd fokhagyma
2dl tejtöl
1 ek olaj
1 ek ételízesítő
só , bors, petrezselyem ízlés szerint
kb 2 l viz
Az olajon megpiritjuk a hagymát ,nem túl pirosra ! hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet kicsit dinszteljük , sózzuk, borsozzuk , majd hozzáadjuk a zöldségeket , az ételizesítőt és felöntjük vízzel . Amikor a hús megpuhul tűzről levéve belekeverjük a tejfölt , és felforraljuk .
Citrom levével izesíthetjük tálaláskor . Aki szereti az erőteljes citrom ízt az tehet a levesbe főzéskor egy kevés citromhéjat is .
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A húst megmossuk, és felkockázzuk, majd a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és éte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát kis darabokra vágjuk. 2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk. 3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldséget egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem. Elkészítése: a margarint felforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű