menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 fél fej kelkáposzta
- 3 közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db virsli
-1 EK tejföl
- 1 EK liszt
- 1 KK pirospaprika
- 1 dl tej
- vegeta, só, bors, köménymag, majoránna és kevés olaj.

Elkészítés:


A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnyel és majoránnával fűszerezzük. Amikor a zöldségek megfőttek hozzá adjuk a felszeletelt virslit és pár percig főzzük. Közben a lisztet csomómentesen összekeverjük a pirospaprikával, a tejföllel és a tejjel. A leves levéből 2-3 merőkanálnyit szedünk hozzá, elkeverjük az egészet a leveshez öntjük és összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos: A habarást mindenképpen ki kell keverni a meleg leves levével, mert ha egyből a leveshez öntjük a hőkülönbség miatt összecsomósodik!!

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
ZÖLDSÉGES BABLEVES
ZÖLDSÉGES BABLEVES

A babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zölds...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Tejfölös bableves
Tejfölös bableves

25dkg szárazbabot felteszem hideg vízbe főni (előző este beáztathatom) bőrkékkel,kolbásszal,babérlevéllel,fokhagymával együtt. Ha kell izlés szerint sózom. 3-4 órát főzöm,míg a bab...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Rita
Tojásleves
Tojásleves

A tojásokat megmossuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és az egészben hagyott hagymát. Együtt pirítjuk zsemleszínűre. Belekeverjük a fűszerpaprikát, és azonnal felenge...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkíni krémleves, Limara
Cukkíni krémleves, Limara

A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk