- 1 fél fej kelkáposzta
- 3 közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db virsli
-1 EK tejföl
- 1 EK liszt
- 1 KK pirospaprika
- 1 dl tej
- vegeta, só, bors, köménymag, majoránna és kevés olaj.
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnyel és majoránnával fűszerezzük. Amikor a zöldségek megfőttek hozzá adjuk a felszeletelt virslit és pár percig főzzük. Közben a lisztet csomómentesen összekeverjük a pirospaprikával, a tejföllel és a tejjel. A leves levéből 2-3 merőkanálnyit szedünk hozzá, elkeverjük az egészet a leveshez öntjük és összeforraljuk.
Fontos: A habarást mindenképpen ki kell keverni a meleg leves levével, mert ha egyből a leveshez öntjük a hőkülönbség miatt összecsomósodik!!
A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: 1,5 óraA húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő. Kiszedem a csontokat és beleteszem az a...
Elkészítési idő:Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brok...
Elkészítési idő: 45 perc